Cikkek a 2009 Tokaj - Hegyalja Fesztivál fesztiválról

Összesen 21 találat.
2009-07-23
Bevezető szöveg: „A fesztiválszakma olyan, mint a mezőgazdaság” – kezdte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője az idei eredmények összegzését. Bár a vihartól tartva az utolsó napra prognosztizált napjegyesek nagyjából 50 százaléka nem indult neki a bulizásnak, így is teljes teltházzal zárta a négy napot a tokaj-rakamazi fesztivál. Minden idők rekordját megdöntve összesen 71 ezer fesztiválozó bulizott idén a Hegyalján. Jövőre a hegyaljások és az önkormányzatok nem csak a kemping vizesblokkjait fejlesztik, de - többek között - Fesztiválkatlannal és egy 4 kilométeres vízvezetékkel is készülnek.
2009-07-17
Bevezető szöveg: Tokaj, 2009. július 17. 17:00 – Lecsökkent a vízszint az egyik tartalék-víztározóban, Tokaj környékén. A helyi vízmű, az ilyenkor szokásos módon járt el: korlátozta a vízfogyasztást, ezért a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben elapadtak a csapok. Tokaj város magasabban fekvő területein is korlátozták a vízellátást. Úgy tűnik a helyi vízmű nem készült fel arra, elegendő mennyiségű vizet biztosítsanak a Machine Head és a Faithless rajongóinak. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter épp akkor adta át a fesztiválnak a Zöld Fesztivál elismerést, amikor elakadt a vízellátás.
2009-07-16
Bevezető szöveg: Minden korábbi rekordot megdöntött a nézőszám a tízéves Hegyalja Fesztivál első napján, így a jubiláló rendezvény szervezői és fellépői július 15. és 18. között az eddigi legnagyobb hegyaljás közönséggel ünnepelhetnek. A nyitónap estéje két olyan fellépő, a Kispál és a Borz, valamint a Tankcsapda koncertjével indult, akik az elmúlt tíz évben egyetlen Hegyalját sem hagytak ki. Különlegességgel készül a Machine Head és a Faithless is.
2009-07-06
Bevezető szöveg: … és minden hegyaljás kipróbálhatja a maga határait is, legyen szó akár álló-, akár hallóképességről. Az állóképességet Basement Jaxx vagy Machine Head koncerten érdemes feszegetni, a hallóképességet Parov Stelar vagy Lajkó Félix koncertjén vizsgálhatjuk majd. Összeszedtük, hogy mivel vár még a fesztivál és környéke július 15. és 18. között.
2009-05-25
Bevezető szöveg: A38, kedd, a Hegyalja bemutatja:
I’m from Barcelona; Clã
2009-05-15
Bevezető szöveg: 2009. május 18-án, délután nyilvános partizán-workshop a Holdudvarban: Richard Reynolds tart továbbképzést a nagyvárosi ültetőknek
2009-04-15
Bevezető szöveg: Budapest, 2009. április 9. - A válság és a hullámzó forintárfolyam a külföldi fellépőket importáló nyári fesztiválokat sem hagyja érintetlenül. A kelet-magyarországi régió vérkeringésébe az elmúlt tíz évben szervesen bekapcsolódó Hegyalja szervezői újratervezték a költségvetést, és kidolgozták a speciális válságkezelő csomagjukat, a Hegyalja RészletBérletet. A tíz éves tapasztalatnak, a rendezvényre épülő nagy léptékű helyi fejlesztéseknek, és a környékbeli országokból érkező fesztiválozóknak köszönhetően a Hegyalja állami támogatások nélkül is állja a sarat.
2009-04-06
Bevezető szöveg: A Hegyalja RészletBérlet egyedülálló kezdeményezés itthon: könnyed belépő zeneimádók tokaj-rakamazi gyűlésére. Három részletben is, és egy összegben is vásárolható bérlet a 10 éves fesztivál idei kiadására, így mindenki eldöntheti, mikor töri fel a malacperselyt. Okos statisztikagépünk szerint egy koncert a Hegyalján kb. 60-70 Ft-ba kerül, akár Pál Utcai Fiúk, akár Ignite a fellépő, akár RészletBérletet veszel, akár nem.
2009-03-26
Bevezető szöveg: Tokaj, 2009. március 26. – Gitárhúrból vagy bakelitből kell-e több a tízéves Hegyalja fesztiválra? A zenei felhozatalt tekintve nehéz kérdés, de az biztos, hogy Roni Size, Adam Freeland, és az Irie Maffia is alaposan felpakol a tokaji kiruccanásra. És még nem beszéltünk a N.O.H.A. vagy akár Parov Stelar fúvósairól és mindenféle hangszerkentyűjéről. Továbbá a legfrissebben igazolt Quimby zenekart sem említettük még – pedig őket semmiképpen sem hagynánk ki.
2009-03-25
Bevezető szöveg: Tokaj, 2009. március 24. – A Grammyvel díjazott Machine Head, és frontembere Rob Flynn flying V gitárja mellett számtalan más torzított hangszer és tulajdonosa lesz ott a Hegyalja színpadain. Az idén 20 éves Tankcsapda alap, Kaliforniából jön az Ignite, de hegyaljás lesz (legalább egy este erejéig) a Finntroll, a Death Angel, a Testament, a Kataklysm, a Keep Of Kalessin és a Hatesphere is. Mellettük Ossian és a Pokolgép a klasszikus zene kedvelőit headbangelteti meg alaposan. És a lista még nem teljes!
Összesen 21 találat.