Cikkek a 2012 Szeged SZIN fesztiválról

2012-04-25
Bevezető szöveg: Németh Juci is beszáll a ReRobot-építésbe

Nemjuci, aki most mutatta be legújabb albumát, amelynek számait a SZIN-re is elhozza, a SZIN ReRobot Race-be is beszáll: ő zsűrizi majd az újrahasznosított alapanyagokból fesztiválbérletért készülő gépeket, amelyek a fesztiválon, az ügyességi fordulóban nem árt, ha tudnak zenélni is. Ugyan nem ReRobot Race versenyzők, de a dallamokhoz nagyon jól értenek a Szegedi Ifjúsági Napok fellépői: a Punnany Massif, a Zagar, a NEO és a Beat Dis különböző ütemekkel, de biztosan átmozgatja a SZINezőket a mediterrán nyárzárón, a népies dallamokat ügyesen szövi a 21. századba a Maszkura és a Tücsökraj, Harcsa Veronikával az élén érkezik a Bin Jip, játszik a Napra, a Pély Barna Trió, a Blues Brothers, a Dystópia, a Fabula Rasa, a Paddy and the Rats, a kötelező őrületért pedig Soerii és Poolek felel.
2012-04-15
Bevezető szöveg: A szegediek tudják, és meg is mutatják, Miért a SZIN? a legjobb fesztivál

Bár a forró nyári estékre és a fesztiválszezonra még egy kicsit várni kell, Szegeden már most elkezdődik a SZIN-szezon: fesztiválváró bulik sora indul, hogy garantáltan mindenki ráhangolódjon az augusztusi bulira. Ebben az igazi „SZIN-hívők” segítenek, akik a Miért a SZIN? játékba beszállva elmondják vagy elmutogatják, miért is kötelező nyárzáró a szegedi négynapos buli. A tavaszi SZIN-térítő Miért a SZIN? játék résztvevői már most biztosíthatják a helyüket a Kosheen, a Quimby és a P.A.S.O. koncertjére. A hamisítatlan mediterrán SZIN-hangulat mellett a legendás EDDA, a Csík Zenekar, az őrült pörgést hozó osztrák csapat, a Russkaja, a SZIN himnuszt jegyző Magna Cum Laude és sok más csapat mellett a Subscribe, a Kiscsillag és az Anima Sound System gondoskodik a fergeteges nyárzárásról.
2012-03-15
Bevezető szöveg: A tavaszi nagytakarításnál felszínre bukkanó lomok közül nem minden szemét. A Szegedi Ifjúsági Napok pályázatot hirdet a csonka körzők, alumínium tálcák és gyerekkori lendkerekes kisautók újraélesztésére. A március elsején induló ReRobot Race során az újrahasznosított alapanyagokból épülő robotokról blogolnak is. Az aktív építők fesztiválbelépőt kapnak, gépeik a SZIN-en küzdenek meg a végső győzelemért, ahol a zöld nem csak egy elvont fogalom, hanem életforma, közösség és kreatív alkotófolyamat is.
2012-03-05
Bevezető szöveg: Az igazi SZIN-rajongóknak már karácsonykor a legfrissebb SZIN dizájnnal készült karácsonyi díszcsomagolásban lapul a SZIN bérletük. A 2012-es fesztiválszezon legkülönlegesebb bérleteivel azonban azok a fesztiválozók érkeznek majd a négynapos nyárzáró szegedi buliba, akiknek december 20-án a Magna Cum Laude tagjai dedikálták a SZIN-es belépőiket. Hogy a karácsonyi SZIN bérletek tulajdonosain kívül kik azok, akik biztosan ott lesznek Szegeden jövőre, ezt is megsúgjuk.
2012-02-05
Bevezető szöveg: A szegediek tudják, és meg is mutatják, Miért a SZIN? a legjobb fesztivál
Bár a forró nyári estékre és a fesztiválszezonra még egy kicsit várni kell, Szegeden már most
elkezdődik a SZIN-szezon: fesztiválváró bulik sora indul, hogy garantáltan mindenki ráhangolódjon
az augusztusi bulira. Ebben az igazi „SZIN-hívők” segítenek, akik a Miért a SZIN? játékba beszállva
elmondják vagy elmutogatják, miért is kötelező nyárzáró a szegedi négynapos buli. A tavaszi SZINtérítő Miért a SZIN? játék résztvevői már most biztosíthatják a helyüket a Kosheen, a Quimby és a
P.A.S.O. koncertjére. A hamisítatlan mediterrán SZIN-hangulat mellett a legendás EDDA, a Csík
Zenekar, az őrült pörgést hozó osztrák csapat, a Russkaja, a SZIN himnuszt jegyző Magna Cum
Laude és sok más csapat mellett a Subscribe, a Kiscsillag és az Anima Sound System gondoskodik a
fergeteges nyárzárásról.