Szigetes szamuráj a WOMEX zsűriben - 2013 - Sziget Fesztivál

Szigetes szamuráj a WOMEX zsűriben
2013-05-14
Bevezető szöveg: Hétvégén veszi kezdetét Berlinben a világzene legnagyobb nemzetközi szakvására, a WOMEX októberi rendezvényére jelentkezett zenekarok zsűrizése, melynek hazai vonatkozása, hogy először került a neves szakemberekből álló ítészek közé magyar zsűritag. Hazánkat Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója képviseli.
Cikk szövege: Idén is október végén rendezik a világ legnagyobb világzenei szakvásárát, a WOMEX-et, melyre többezer zenekar jelentkezett eddig a földgolyó minden szegletéből. Közülük most májusban választ ki egy szakavatott zsűri majd’ 60 csapatot, akik majd fellépnek a world-music szakma színe-java előtt októberben.
Mint minden évben, a WOMEX idén is meghívott hét elismert szakembert a WOMEX nemzetközi hálózatából, hogy csatlakozzanak a zsűrihez. Ez a csapat, akiket előszeretettel “7 szamurájnak” hívnak, testesíti meg a különböző régiók változatos zenei ízlését. És a WOMEX történetében először idén magyar szamuráj is lesz a zsűriben, történetesen a Sziget programigazgatója, Szép Fruzsina.
Kedvencekbe!