Kérdések és válaszok Biztonság témában

Feltöltés ideje: 2010. december 03., péntek
Kérdező neve: ZaphireX
Kérdés leírása: Hello!

A kérdésem a következő lenne. A főiskolánk internetelérést biztosít a kollégisták részére, amivel általában nem szokott gond lenni. Ők mégis úgy gondolták, hogy a "rendszer túl lassú", sokan sokat töltenek, torrenteznek. Most minden felhasználótól beszedték a wifi router-en, switch-en lévő gyártási számokat, valamint a laptopok MAC-címét, és szankcionálni akarják azokat akik túl sokat töltenek. A kérdésem, hogy ezek alapján be tudják-e azonosítani az egyes gépeket, és ha igen, létezik-e valamilyen megoldás arra, hogy ilyen adatok mellett az ember fia/lánya úgy töltsön le, hogy nem tudnak róla?
Szeretném hozzátenni, nem azért kérdezem, mert terrabájtokat szeretnék fel- és letöltögetni, hanem mert semmi kedvem mondjuk a kedvenc sorozatom egy részének letöltése miatt fizetni.
A választ előre is köszönöm!:)
Hozzászólások száma: 1
Megtekintések száma: 439

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges! Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.

2011-08-01 11:44
A kedvenc sorozatod divx mérete 350-600mb lehet. Hd-ban akár 2gb. Ha nem csak egy kedvenced van, akkor bajban vagy szvsz. Még egy tp-link routerrel is le tudom szabályozni, hogy melyik MAC cím mettől meddig, milyen sávszélességgel kapcsolódjon. + lehetőségem van 14 db weboldal letiltására. Egy szipla szűrés után látszik, hogy melyek a kedvenc torrent/rapidshare oldalak. Ehhez társul egy adatforgalom figyelő progi és máris látható, hogy mennyi forgalmat generálsz. Mivel a szerver komolyabb hardver és szoftver lehetőségekkel bír, így egy szakembert nem tudsz egykönnyen megkerülni.