Kérdések és válaszok Foci és huliganizmus témában

Feltöltés ideje: 2009. március 13., péntek
Kérdező neve: tamás
Kérdés leírása: Mi a véleményetek a focihuligánokról, meg úgy általában rongálókról és az ok nélkül verekedőkről? Milyen büntetési formát találnál ki ellenük? Hiányzik nekünk ennyire a foci, vagy bármelyik ilyen sport ami több kárt okoz mint hasznot? Van aki szivesen dolgozna azért, amit más szétver az utcán, pályán, köztereken?
Hozzászólások száma: 2
Megtekintések száma: 429

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges! Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.

2009-03-30 15:15
A rongálókat csak megfelelő szigor alkalmazásával lehet féken tartani! Én az első alkalommal rongálókat "csak" a káruk megtérítésével és figyelmeztetéssel súlytanám! A másodszor vétkezőknél jöhetne a MINIMUM egy hónap elzárás és természetesen pénzbüntetés! Azt hiszem lenne idejük elgondolkozni tettük következményein!
2009-03-13 13:29
A rongálás minden formáját büntetném! Valami keményebb dologgal, hogy legközelebb ne jusson eszébe megtenni! A másik oldal az, hogy a "huligán"-kodás egy életforma! Olyan mint egy kultúra! Bár nehezen lehetne civilizált kultúráról beszélni! Régi időkre nyúlik vissza ennek a története! Ha azt megértjük és kicsit ízelítőt kapunk belőle, akkor lehet másképp fogjuk fel a "huligán"-kodást! Persze egyetértek abban, hogy nincs szükség erőszakra! A fiataloknak több időt kellene tölteniük a feszültségük levezetésére alkalmas sportokkal, hobbikkal! Ok nélkül verekedni, olyan mint ok nélkül inni! A magyar ember mindig talál okot rá! Verekedésre is... Mindent összevetve, Büntetendő a rongálás és nagyobb közbiztonság mellett ez valószínűleg kevesebbet fordulna is elő!